25 грудня 2022 р., у Неділю 28-ту після П’ятидесятниці, день пам’яті свт. Спиридона Триміфунтського, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій звершив Літургію на архієрейському подвір’ї на честь Різдва Христового у м. Черкаси, у нижньому боковому вівтарі, присвяченому святителю Спиридону. Його Високопреосвященству співслужили секретар Черкаської єпархії протоієрей Василій Вознюк, благочинний Черкаського округу протоієрей Сергій Чумак, благочинний Золотоніського округу протоієрей Сергій Снопок, намісник подвір’я ієрей Назарій Княжук і міське духовенство.

За богослужінням було піднесено молитву за мир в Україні.

Після Євхаристійного канону митрополит Феодосій звершив дияконську хіротонію Сергія Придибайла.

Наприкінці Літургії архієреєм і духовенством було звершено молебень святителю Спиридону Триміфунтському.

На завершення богослужіння архіпастир виголосив проповідь про чесноту щедрості та її втілення в житті свт. Спиридона Триміфунтського. Митрополит Феодосій підкреслив, що цей святий мав широку душу і щедре серце. Тому й свою чудотворну допомогу святитель Спиридон простягає насамперед на щедрих людей. З дитинства він звершував справи милосердя, і Бог подав Своєму угоднику багато земних благ, якими він ділився з людьми. І ще більше Господь примножив щедрість святителя, коли той відійшов до вічного життя. Владика Феодосій зазначив, що й досі святий Спиридон надає допомогу всім, хто її потребує. Але така допомога подається тільки тим, хто може правильно скористатися нею, з користю для себе і оточуючих, а не на шкоду своїй душі. “Коли ми просимо святих про допомогу, ми повинні намагатися мати таку ж прихильність до людей, яку мали вони. Ми повинні набути навички жити для інших і бути щедрими, наслідуючи свт. Спиридона”, – підсумував митрополит.

Також керуючий єпархією за внесок у розвиток парафіяльного життя нагородив Благословенними грамотами благодійників і трудівників архієрейського подвір’я.

Інформаційно-новинний відділ Черкаської єпархії

(116)